Museumnacht + Citadelic Jazz VII

6.Dec.18
COM Opening The Bottom Line 8413 web

Tijdens museumnacht blijven de deuren open tot 1 uur 's nachts. Fotografie, de collectie van S.M.A.K., performances en Raoul De Keyser staan centraal tijdens deze museumnacht.

Bewonder het poëtische werk van Raoul De Keyser en laat je verrassen door performances van KASK-studenten in de museumzalen. Om 21:00 blaast het Yelemani Trio van Citadelic Jazz je omver met z’n Afrikaanse vibes met jazz, impro, rock en elektronische invloeden. Zij nodigen tevens de rijzende ster en Burkinees danstalent Luc Sanou uit voor een artistieke ontmoeting.

 • 19:00 - KASK-performance 'Groetjes uit een (h)eerlijk verleden'
  Wat gebeurt er als je een gebeurtenis deconstrueert en op een andere manier vorm probeert te geven, in een context die we allemaal denken te kennen? We zijn thuis, de radio staat aan, de koekjes liggen klaar, kom maar binnen. Door Anaïs Maes, Delphine Mertens, Friedle De Meyere, Maïthé Truyens en Titus De Sutter.
 • 21:00 - bovenverdieping: Citadelic Jazz nodigt uit: Yelemani Trio en danser Luc Sanou (BF) als special guest
  Het Gentse Yelemani Trio nodigt rijzende ster en jong Burkinees danstalent Luc Sanou uit voor een eerste samenwerking; een hedendaagse artistieke ontmoeting tussen muzikanten en een danser waar creatie en communicatie centraal staan. De muziek van Yelemani put uit verscheidene Burkinese tradities, maar ook uit Jazz, impro, rock, psychedelica en elektronische muziek. Resultaat: een exotisch klankavontuur waar dialoog, creatie en positieve energie centraal staan… Om 20:00 vindt het concert van Dirigo Rataplan plaats in HISK.
 • Vanaf 21:00 - DJ Pieter in de inkomhal
 • Ook deze tentoonstellingen kan je bezoeken:
  Signal or Noise | The Photographic II: dit is het tweede luik van de tentoonstelling The Photographic, die een verruimd begrip van fotografie hanteert van discipline tot mentaliteit. Met deze tentoonstelling richten we de blik inwaarts en verkennen we de camera als een metafoor voor het menselijke bestaan.
  Geloof in Uw Tijd - Karel J. Geirlandt en de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst (1957-'60)
  Op basis van archiefonderzoek en interviews met getuigen belicht deze tentoonstelling de stichting van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst (V.M.H.K).

Praktisch

 • Donderdag 6 december 2018 - open van 18:00 tot 01:00
 • Voor de veiligheid vragen we je om geen rugzakken en handtassen mee te nemen. Er kan gevraagd worden om spontaan jassen en zakken te openen.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by