Nacht van de Verbeelding

4.Okt.19 tot 5.Okt.19
Pulse

In de nacht van 4 op 5 oktober vindt – in samenwerking met het S.M.A.K. – de gloednieuwe Nacht van de Verbeelding plaats in en rond de Citadelsite in Gent. 

In de nacht van 4 op 5 oktober overhandigt Gent Festival van Vlaanderen de sleutels van de Citadelsite aan de kampioenen van de verbeelding: musici, filosofen, beeldende kunstenaars, schrijvers, video artists, performers... Kortom: zij die zien wat wij niet zien, horen wat wij niet horen, denken wat wij nog niet gedacht hebben.

Van zonsondergang tot in de vroege uurtjes bezetten zij verschillende locaties met visionaire klanken, installaties en choreografieën. Samen creëren ze een zinnenprikkelende totaalervaring die je niet onberoerd laat. Deze nacht vieren we de Verbeelding beyond genre. Van piano vierhandig tot analoge synthesizers, van slam philosophy tot techno-flamenco.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Programma In S.M.A.K.

  • Pulse
    Naast zijn werk als presentator van Klara heeft Sander De Keere een grote liefde voor analoge synthesizers. Als componist combineert hij zijn instrumenten graag met de melodische rijkdom van klassieke muziek. Tijdens zijn studie muziekwetenschappen werd hij verliefd op de minimalistische muziek van componisten als Terry Riley, Philip Glass en Steve Reich. Repetitieve patronen, zowel in het leven als in de muziek, daar gaat zijn debuut-single Pulse over. Net als bij het orgel in de klassieke muziek, wordt de klank van synthesizers bepaald door het kiezen en combineren van timbres. Tijdens onze Nacht vult Sander het S.M.A.K. met de ongekende kleurenpracht van zijn ‘historisch’ instrumentarium!
  • The Well Tempered Circle
    De eerste muziek bestond uit ritmes. Nog lang voor hij kon spreken, klopte de mens stenen tegen elkaar en luisterde naar het ritme van het hart. Stefaan Quix vroeg zich af waarom we dat deden, en stelde vast dat we dat nog steeds doen, zij het met andere media. In popmuziek zijn de beats nog nooit zo populair geweest als vandaag. Neem plaats in de cirkel van acht percussionisten en onderga de evolutie van de primitieve ritmes gespeeld op stenen tot aan een hedendaagse minimale trance gespeeld op vibrafoontoetsen! Productie ChampdAction | Met dank aan VNK Percussion, Q-O2 en Wilde Westen.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by