Nacht van de verbeelding

29.Sep.23 tot 30.Sep.23
Nacht van de verbeelding

Een piano die beelden genereert? Of een balletdanser die al dansend een schilderij maakt? Zingende planten? Niets is te gek voor de Nacht van de Verbeelding op 29 september 2023. Bij zonsondergang veranderen het MSK, het S.M.A.K. en het GUM in een vrijplaats voor de kunsten.

Op 29 september geeft Gent Festival van Vlaanderen de verbeelding ruim baan. In de drie musea van het Gentse museumkwartier vinden tal van performances plaats, en zijn tot de verbeelding sprekende installaties te zien.

Naast het artistieke gedeelte is er ook aandacht voor verrassende culinaire ontdekkingen en uitgebreide bar. Wat er aan het slot de Nacht te beleven valt, zal de organisatie binnenkort onthullen.

Nacht van de verbeelding in S.M.A.K.

2023stefaandegandcmaureendewit 2

Ooit al willen weten hoe Shakespeare zou klinken in het Vlaams? Op Late Night Avant-Garde leest Stefaan Degand vertalingen van zijn oude sonnetten voor alsof ze voor het eerst weerklinken, in de ongedwongen sfeer van een bruine kroeg. Casco Phil wisselt de eeuwenoude klinkdichten af met korte concerten, waarin alle vooroordelen van hedendaagse muziek overboord worden gegooid.

52dd7295 c116 49c4 aa72 6915ab5abfb0

Geavanceerde technologie en elektronische muziek worden gerijmd met het ouderwetse harmonium in Le Pianographe, een uitvinding van de Franse broers Florent en Romain Bodart. Het publiek wordt aangemoedigd om de Pianographe te bespelen en zo niet alleen geluid, maar ook beeld te produceren.

Praktische informatie
  • Vrijdag 29.Sep.2023, 19:30-02:00.
  • Een ticket voor De Nacht geeft je toegang tot de drie musea en alle performances en installaties.
  • Regulier ticket is € 34, -26-jarigen krijgen een studentenkorting van € 17.
  • Info & tickets
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by