Opening De Collectie (1) | Highlights for a Future

15.Maa.19
Home NL

Je bent van harte welkom op de opening van de nieuwe collectietentoonstelling naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van het museum in zowel S.M.A.K. als het Museum voor Schone Kunsten. 

S.M.A.K. bestaat dit jaar twintig jaar: het uitgelezen moment om opnieuw – en voor het eerst in twee decennia – een deel van de collectie te presenteren in het volledige museumgebouw. Aan de hand van ongeveer 200 werken word je als bezoeker meegevoerd doorheen een spannend labyrint van hedendaagse kunst. We blikken niet alleen terug, we kijken ook naar het heden en de toekomst. Iconische werken worden afgewisseld met verborgen parels en aangevuld met aanwinsten die de afgelopen twintig jaar aan de collectie werden toegevoegd.

Ook keren drie sleutelwerken uit de S.M.A.K.-collectie tijdelijk terug naar hun oorspronkelijke plaats van ontstaan: het MSK Gent onder de noemer ‘Heen & terug’: ‘The Aeromodeller’ van Panamarenko, ‘Wirtschaftswerte’ door Joseph Beuys en ‘Le Décor et son double’ van Daniel Buren. Het private deel van Buren's ‘Le Décor et son Double’, dat deel uitmaakt van de Collectie van Herbert Foundation, wordt tijdens de tentoonstelling één donderdag per maand opengesteld voor publiek.

Met werk van o.a. Francis Alÿs, Kader Attia, Francis Bacon, Dara Birnbaum, Michaël Borremans, Marcel Broodthaers, N. Dash, Berlinde De Bruyckere, Marlene Dumas, Mekhitar Garabedian, Zvi Goldstein, David Hammons, Georg Herold, Ann Veronica Janssens, Surasi Kusolwong, Jac Leirner, Mark Manders, Panamarenko, Zhang Peili, Wilhelm Sasnal, Nedko Solakov, Pascale Marthine Tayou, Luc Tuymans, Lois Weinberger, James Welling,…

  • S.M.A.K. en MSK Gent is open voor een vrij bezoek tussen 20:00 en 23:00.
  • Napraten doe je in het S.M.A.K.-café.
  • De tentoonstelling loopt van 16 maart tot 29 september 2019.
  • Boek je gids via deze link.
  • Facebook-event.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by