Documentaire 'POPART' Avant-première Sphinx Cinema

19.Feb.22
20211126 Popart Lo Res Kurt Stockman 02296

In de Canvas-documentaire 'Pop Art: van Warhol tot Panamarenko' gidst museumdirecteur Philippe Van Cauteren ons doorheen de gelijknamige tentoonstelling in het Gentse S.M.A.K.

Bekijk op zaterdag 19 februari de avant-première van de documentaire “Pop Art: van Warhol tot Panamarenko”, die gemaakt werd door Bertrand Lafontaine en Pieter Verbiest van Canvas. Op 13 maart wordt die op Canvas uitgezonden, maar jij krijgt de kans om die in avant-première te bekijken!

In de Canvas-documentaire “Pop Art: van Warhol tot Panamarenko” gidst museumdirecteur Philippe Van Cauteren ons doorheen de gelijknamige tentoonstelling in het Gentse S.M.A.K. Wat is popart? Wat is de maatschappelijke en historische context waarin de kunststroming ontstaat en haar hoogtepunt kent midden jaren zestig? En wat kunnen de werken van kunstenaars zoals Andy Warhol, Roy Liechtenstein, maar bijvoorbeeld ook de Belgische Evelyne Axell ons vandaag nog vertellen? Philippe Van Cauteren doet de popart uit de doeken, rijkelijk geïllustreerd met unieke archiefbeelden, en afgewisseld met getuigenissen van drie levende internationale popart-legendes: Jim Dine (US), Allen Jones (UK) en Martial Raysse (F).

Koop hier je ticket via Sphinx Cinema
Praktische informatie
  • Op zaterdag 19.Feb.2022 om 15:00
  • In Sphinx Cinema, Sint-Michielshelling 3, 9000 Gent.
  • Tickets koop je via hun site.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by