Publiek Park is een openluchttentoonstelling georganiseerd door de Young Friends van S.M.A.K., waarbij het landschapspark als een totaalinstallatie wordt benaderd en de tentoonstelling als een promenade.

30.Jun.21
Https smak be volumes exhibitions PUBLIEK PARK Publiek Park webdef f1620735388

Gedurende vier dagen stellen twintig kunstenaars hun werk tentoon in het Citadelpark.

Deelnemende kunstenaars: Kristaps Ancāns, Ines Claus, Marc Cosyns, Koba De Meutter, Marcin Dudek, Helen Anna Flanagan, Mark Grootes, Polina Kanis, Gaëlle Leenhardt, Benjamin Abel Meirhaeghe, Quenton Miller, Mountaincutters, Anthony Ngoya, Shalva Nikvashvili, Jacopo Pagin, Laure Prouvost, Clara Spilliaert, Nina-Joy Thielemans, Evita Vasiļjeva & Xuan-Lin Wang

De openluchttentoonstelling knoopt sociale, historische en culturele verhaallijnen samen in de vorm van een wandeling langs verschillende kunstwerken om de ervaring van het Citadelpark als een stedelijke en natuurlijke ruimte te weerspiegelen en te verruimen.

De artistieke interventies worden over het gehele landschapspark verspreid en gaan in dialoog met publieke en verborgen plekken in het park zoals onder andere de rozentuin, de muziekkiosk, de kazematten en de magische aquarium grotto.

Gedurende de tentoonstelling wordt een publiek programma georganiseerd bestaande uit performances, rondleidingen, een symposium, een concertreeks door muzieklabel KRAAK en een filmprogramma door Art Cinema OFFoff. Daarnaast publiceren de Young Friends v/h S.M.A.K. een uitgebreide wandelgids met een focus op de artistieke praktijken, een twintigtal historische locaties en de verhaallijnen die ingebed zijn in het Citadelpark.

Young Friends is de jongerenwerking van de Vrienden v/h S.M.A.K. Publiek Park wordt gecureerd door Jef Declercq, Anna Laganovska, Koi Persyn & Adriënne van der Werf en is een initiatief van de Young Friends v/h S.M.A.K. in samenwerking met S.M.A.K., MSK, GUM, 019, KRAAK, Monterey, Art Cinema OFFoff, BLANCO, Kunstencentrum Voo?uit en Ensemble. Dit project wordt ondersteund door Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en SIGN Groningen.

Praktisch:

  • Gratis voor leden.
  • Er zijn 4 Young Friends curatoren en dus 4 rondleidingen, 2 om 18:00 en 2 om 20:00. 1 rondleiding (20:00) wordt gegeven in het Engels.
  • Afspraak aan de voorkant van S.M.A.K., om 18:00 of om 20:00. In het Citadelpark zijn er verschillende mogelijkheden om iets te eten of drinken. Meer info op Park Centraal.

> Reserveer tijdig en geef voorkeurstijdstip door: info@vriendensmak.be.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by