Curatoren Publiek Park door Young Friends v/h S.M.A.K.

Lars Duchateau publiek Park 32

Publiek Park wordt gecureerd door Young Friends van S.M.A.K.; Jef Declercq, Anna Laganovska, Koi Persyn & Adriënne van der Werf in samenwerking met S.M.A.K., MSK, GUM, 019, KRAAK, Monterey, Art Cinema OFFoff, BLANCO, Kunstencentrum Voo?uit en Ensemble.

Gedurende vier dagen stellen twintig kunstenaars hun werk tentoon in het Citadelpark.

Publiek Park is een openluchttentoonstelling georganiseerd door de Young Friends v/h S.M.A.K., waarbij het landschapspark als een totaalinstallatie wordt benaderd en de tentoonstelling als een promenade.

Adriënne van der Werf (°1991, NL) is een onafhankelijke curator, onderzoeker en schrijver gevestigd in Gent, België. In haar curatoriële, schriftelijke en culturele praktijk is ze betrokken bij interdisciplinaire artistieke projecten en cureert ze meestal performatieve tentoonstellingen die zich in een politiek en feministisch kader plaatsen. Binnen haar projecten en tentoonstelling stelt ze de autonome tentoonstellingsruimte in vraag door met echte elementen te werken of deze toe te voegen. In het verleden (co-)cureerde ze Etcetera VI & VII, Civil Disobedience, over artistieke ongehoorzaamheid (2018), Maintenance, over reproductieve arbeid: schoonmaken (2019), Enter Through The Void, Exit Through The Gift Shop, over kunst en toerisme (2020) en Tarot editions, een project waarvoor 78 kunstenaars werden uitgenodigd om ieder één tarotkaart te maken (2021).

portret: Lars Duchateau

Jef Declercq (1994, BE) is een curator en kunsthistoricus gevestigd in Gent. Hij behaalde een master in de Kunstwetenschappen aan de Universiteit van Gent (2019) waarna hij het postgraduaat Curatorial Studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) succesvol voltooide (2020). Zijn curatoriële praktijk focust zich herhaaldelijk op kunstenaars die werken omtrent verschillende noties van ruimte en de interrelatie tussen kunst en architectuur bevragen, zowel in de traditionele tentoonstellingsruimte alsook in onconventionele omgevingen. Sinds 2016 (co-)cureerde hij onder meer projecten met STOFWOLKcollectief (2016 - 2018), Etcetera VI - VII (2017 - 2019), The Garden is Older than the Field (2020) en The Stamp of the Definitive is Avoided (2021).

portret: Lars Duchateau

Koi Persyn (°1996, BE) is een onafhankelijke curator en beeldend kunstenaar, gevestigd in Brussel. Hij behaalde een master in de Vrije Kunsten (2019) aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, waarna hij een postgraduaat in Curatorial Studies (2020) aan het KASK volgde. Tijdens zijn studies richtte Koi Persyn in Het Paviljoen in Gent het drie jaar durende residentieprogramma STOCK op en was hij mede curator van deze ruimte. Zijn gecureerde projecten focussen op procesmatige, experimentele en interdisciplinaire praktijken binnen openlucht, collaboratieve en site-specifieke tentoonstellingen en residentieprogramma's. Koi Persyn nam deel aan het uitwisselingsprogramma met BIDAI college of arts in Kanazawa (JP) en werkte in het kader van het Young Curators Program als mediator voor het Belgisch Paviljoen op de laatste editie van de Biënnale van Venetië. Samen met Laila Melchior won Koi Persyn de Lichen prijs van 2021 (laureaat geselecteerd door CIAP en Curatorial Studies). Zij zullen hun tentoonstellingsvoorstel volgend jaar uitvoeren in CIAP in Genk.

portret: Lars Duchateau

Anna Laganovska (°1996, LV) is een curator gevestigd in Antwerpen. Ze studeerde kunstgeschiedenis en -theorie aan de Kunstacademie van Letland (Riga) en culturele studies aan de KU Leuven. Sinds 2015 is ze actief in het organiseren van kunstevenementen in Letland en daarbuiten. Meer recentelijk gaat haar belangstelling uit naar post-menselijke ecologieën en het heroverwegen van de relaties tussen mens en natuur.

portret: Lars Duchateau

11.Mei.21 Categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.
Word Vriend van S.M.A.K.
made by