Adrien Vescovigeboortejaar en -plaats: 1981, Thonon-les-Bains, Frankrijk verblijfplaats: Marseille, Frankrijk
Vescovi

For English, click here.

Pour le français, cliquez ici.

Adrien Vescovi (°1981) is afgestudeerd aan de École supérieure d'art de l'agglomération d'Annecy. Na een lang verblijf in Parijs en alvorens zich in Marseille te vestigen, installeerde de kunstenaar zijn atelier in die van zijn grootvader in Getz, in de afgelegen en bergachtige regio van de Haute-Savoie. In relatie tot de ongerepte natuur, de specifieke hoogte-omstandigheden en intense zonkracht, zou Vescovi de basis van zijn artistieke praktijk leggen. Villa is één van de eerste werken die in deze geïsoleerde omgeving tot stand kwamen.

In zijn praktijk werkt de kunstenaar met stoffen waarop hij natuurlijke pigmenten, de elementen en eigen recepten van onder meer kruiden, schors, specerijen en bladeren, laat inwerken. Gelijkaardig aan alchemische processen laat hij de stoffen soms in baden met verschillende maceratie- en infusietijden weken. Ook na deze lange en arbeidsintensieve behandelingen, blijven de werken onderhevig aan hun omgeving waardoor zich verschillende tijdslagen creëren. De sporen hiervan zijn te vergelijken met een herinnering die verschillende indrukken van de werkelijkheid verzamelt en associeert.

Zijn werk is onder meer te zien geweest in Nederland, België, Denemarken en Mexico.

In 2021 werd Adrien Vescovi genomineerd voor de 22e prijs van de Fondation Pernod Ricard. Zijn werk is opgenomen in verschillende openbare collecties zoals die van het CNAP - Musée d'Arts de Nantes (F), het FRAC PACA (F) - Conseil Général des Côtes d'Armor (F), en de Ville de Montrouge (F).

Beluister hier het audiofragment
Word Vriend van S.M.A.K.
made by