Actie voor vluchtelingenkamp Moria | Vlaggen en postkaarten te koop

Foto: Leen Goossens
i
Foto: Leen Goossens
Greece_c Enri CANAJ_Magnum
i
Greece_c Enri CANAJ_Magnum

S.M.A.K. wil graag zijn steentje bijdragen in de vluchtelingencrisis en zamelt daarom geld in via de verkoop van postkaarten en vlaggen. De opbrengst gaat naar Artsen Zonder Grenzen.

Begin september zijn er verschillende branden uitgebroken in het vluchtelingenkamp van Moria, op het Griekse eiland Lesbos, bijna het volledige kamp ging in vlammen op. Ongeveer 12 000 vrouwen, kinderen en mannen belandden op de straten van Lesbos, zonder onderdak, voedsel, water of een idee waarheen. Als onderdeel van het noodplan voor de opvang van deze mensen op Lesbos, hebben de Griekse autoriteiten een nieuw kamp opgezet op het eiland. 

Artsen Zonder Grenzen biedt al jarenlang medische en psychologische zorg aan deze mensen via haar ziekenhuizen en mobiele klinieken en klaagt tegelijk de onmenselijke omstandigheden aan waarin de vluchtelingen leven.

S.M.A.K. voelt zich betrokken bij deze problematiek en zamelt daarom geld in om de acties van AZG in deze regio te steunen. Met de aankoop van de vlaggen en postkaarten van het project I Wish I Was My Own Country I Could Be Home Anywhere steun je de hulp van AZG aan deze mensen in nood. De vlaggen en postkaarten zijn te koop via bookshop@smak.be.

  • Postkaart: 1,50 euro/stuk. 
  • Set 10 postkaarten: 12 euro 
  • Vlaggen – per stuk: 25 euro

Richtlijnen voor een vlot bezoek tijdens COVID-19

>