Bruno Matthys nieuwe voorzitter van Vrienden van S.M.A.K.

Portret oude en nieuwe voorzitter 2023

De Vrienden van S.M.A.K. hebben een nieuwe voorzitter: Bruno Matthys (48) volgt vanaf 1 juli huidig voorzitter Jan Op de Beeck (71) op.

Gentenaar Bruno Matthys studeerde Toerisme en Talen aan de Erasmushogeschool in Brussel en werkt in de horeca. Hij is al jaren actief in de raad van bestuur van Vrienden van S.M.A.K. en bij AGB Kunsten & Design, een overkoepelend bestuursorgaan van Gentse musea.

Met zijn voorzitterschap treedt Bruno Matthys in de voetsporen van zijn grootvader Roger Matthys, bekend van de Stichting Matthys-Colle, waarmee S.M.A.K. in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap een langdurige bruikleenovereenkomst heeft.

Bruno Matthys: “Ik ben uittredend voorzitter Jan Op de Beeck bijzonder dankbaar voor het schitterend werk dat hij op die korte tijd geleverd heeft. Het doet mij veel plezier dat Jan steunend lid blijft en dat we in de toekomst op hem zullen kunnen blijven rekenen”.

Over de toekomst van de Vrienden is Matthys duidelijk: “We moeten ons als onafhankelijke organisatie blijven focussen op dat waar we al sinds ons ontstaan in 1957 goed in zijn: het promoten van ons eigen museum S.M.A.K., het uitgeven van kunstedities en het organiseren van reizen en uitstappen, waarbij het contact met de kunstenaar centraal staat. Daarenboven staan we voor een nieuwe uitdaging: ijveren voor een nieuw en groter museum!”

23.Jun.23 Categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.
Word Vriend van S.M.A.K.
made by