David Bade | Zwaan kleeft aan

Davidbade

David Bade & het Instituto Buena Bista bouwden -  in interactie met jongeren, psychiatrische patiënten, kunststudenten, bewoners van Gent - een kunstwerk onder de Gentse Stadshal. 

In de zomer van 2014 liep de tentoonstelling Zwaan Kleef Aan met de Nederlandse kunstenaar David Bade en het Instituto Buena Bista (IBB). Naast de tentoonstelling organiseerden we ook een zomeratelier tussen 18 en 28 augustus 2014 onder de stadshal, de ontmoetingsplek bij uitstek in het historische centrum van Gent.

David Bade en het IBB werkten samen met een kernteam van Curaçaose studenten en Gentse medewerkers. Onder het motto “iedereen heeft verbeelding” bouwden zij in samenwerking met zeer diverse groepen inwoners van Gent een groot, kleurrijk kunstwerk: een ‘Klaagmuur’. Het wordt een groeisculptuur uit allerhande materialen waaraan de deelnemers – groepen jongeren, psychiatrische patiënten, kunststudenten, geïnteresseerden etc. – telkens nieuwe vormen, kleuren en verhalen toevoegen. Het ontstaansproces van het kunstwerk wordt vastgelegd in een animatiefilm waaraan de deelnemers mee kunnen tekenen, knippen en monteren.

1.Nov.14
Word Vriend van S.M.A.K.
made by