Herbekijk hier de Curatorial Lecture van Marie Hélène Pereira

Curatorial Lecture: Marie Hélène Pereira

Herbekijk de Curatorial Lecture van Marie Hélène Pereira. Op 17 november 2022 startte zij reeks 'The Curated Institution' op 17 november 2022.

Ieder academiejaar organiseren S.M.A.K., Universiteit Gent en Curatorial Studies van KASK & Conservatorium School of Arts gezamenlijk de reeks Curatorial Lectures. Dit jaar start Marie Hélène Pereira de reeks 'The Curated Institution' op 17 november 2022.

Met de reeks 'The Curated Institution' werpen we dit jaar een brede blik op de notie van cureren als een vorm van institutioneel leiderschap. Hoe kan een instelling worden gecureerd en wat kunnen curatoren doen om institutionele structuren vanuit artistiek oogpunt te veranderen, bij te stellen of te herdenken?

Bouwen aan een kunstinstelling als artistieke praktijk

Marie Hélène Pereira is programmadirecteur bij RAW Material Company, een centrum voor kunst, kennis en maatschappij gevestigd in Dakar, Senegal. RAW houdt zich bezig met curatorschap, kunstonderwijs, residenties, kennisproductie en archivering van theorie en kritiek over kunst. Bovendien stimuleert RAW de waardering en groei van artistieke en intellectuele creativiteit in Afrika.

28.Nov.22
Word Vriend van S.M.A.K.
made by