Mini-docu 'CHUPAPI': CLW Gent & Anna Boghiguian

Schermafbeelding 2022 03 22 om 16 03 09

In 2021 bezochten leerlingen van het Centrum Leren en Werken en documentairemaker Laura Zuallaert samen 'A Short Long History' van Anna Boghiguian. De mini-docu 'Chupapi' kan gezien worden als een antwoord op de afgelopen tentoonstelling van Boghiguian.

In de tentoonstelling van Boghiguian kwam onder andere het industrieel verleden van de stad Gent aan bod. In een serie workshops werkten de jongeren van CLW, die zelf aan het begin staan van hun professionele loopbaan, rond het thema ‘arbeid’. Ze dachten samen met Laura na over wat het betekent om te moeten werken en welk beroep ze graag willen uitoefenen.

Samen met Stijn Wastyn maakten ze een serie stop-motion video’s en deden enkele experimenten met schaduwspel. Vanwege covid kon de film niet in première gaan, maar we tonen je toch graag het resultaat van het project: de film ‘Chupapi’.

S.M.A.K. organiseert regelmatig kunstprojecten in samenwerking met verschillende partners uit het sociaal-culturele veld.

Samen met deelnemers bezoeken we de lopende tentoonstellingen en gaan daarna, geïnspireerd door wat we hebben gezien, zelf aan de slag. Soms lopen de projecten nog langer door na afloop van de tentoonstellingen. De resultaten kunnen gezien worden als een artistiek "antwoord" op de het tentoonstellingsprogramma.

22.Maa.22 Categorie: S.M.A.K. Beweegt
Word Vriend van S.M.A.K.
made by