PAINTSHOP | Documentaire over jongeren tijdens de workshop (2016 - 2017)

SMAK CLW Paintshop foto Kurt Stockman 2 Kurt Stockman web

Samen met gastdocenten gingen de leerlingen van het CLW in het najaar van 2016 aan de slag om elk een (zelf)portret op doek te schilderen.

Hoe zie jij jezelf?

Waar kom je vandaan?

Wie zijn je idolen?

Wat wil je van je leven maken?

Dit waren de vragen waarmee S.M.A.K. de meer dan 250 leerlingen van het CLW, een school voor deeltijds beroepsonderwijs, deed nadenken over hun identiteit, hun positie op school en in de wereld.

Tegen de achtergrond van de tentoonstelling These Strangers… Painting and People maakten ze allemaal een (zelf)portret op doek. Het publiek kon de resultaten bekijken tussen 19.12.2016 en 08.01.2017. Hieronder kan je de documentaire bekijken van hoe de jongeren dit proces meemaakten. Ontdek hoe ze naar zichzelf en naar anderen kijken. Ontdek hun talent.

Waarom initiëren S.M.A.K. en ENGIE dit project?

Vanuit een maatschappelijk engagement en door middel van samenwerkingen met verschillende partners ontwikkelt S.M.A.K. een uitgebreid randprogramma van bijzondere projecten, workshops en rondleidingen.

Gesteund door partner ENGIE - die dezelfde visie deelt - kunnen we een programma op maat uitwerken en moeilijk bereikbare groepen in contact te brengen met de wereld en het werk van kunstenaars. De eindresultaten worden niet vooraf bepaald. Alles is mogelijk. In dialoog met de deelnemers werken we naar een creatie die aansluit bij hun belevingswereld. Door hen uit te dagen om zelf te creëren, krijgen ze een andere kijk op kunst.

Dit is het vierde project in samenwerking met het CLW en ENGIE. Tijdens vorige edities maakten de leerlingen een audiotour met rapsongs in samenwerking met REC bij de tentoonstellingen van Larry Sultan en Joris Ghekiere en een stop-motion film met Boris Zeebroek en Froze rond de tentoonstelling Drawing | The Bottom Line. Tijdens de zomer van 2014 werkten ze mee aan het project van David Bade in het museum en onder de Gentse stadshal.

1.Okt.16
Word Vriend van S.M.A.K.
made by