Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People 2016

LOGO 300 DPI 28229

S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K. bieden dit jaar opnieuw een platform aan jong talent uit de Belgische kunstacademies.

‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People’ is een tweejaarlijks concours voor jonge beeldende kunstenaars die net zijn afgestudeerd aan één van de Belgische hogescholen voor kunst.

Doorstromen naar het kunstenveld blijft voor pas afgestudeerden moeilijk. Door het werk van beloftes van eigen bodem te presenteren voor een breed publiek, wil de ‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People’ een brug creëren tussen de academies en het professionele veld.

Geselecteerde kunstenaars tonen hun werk tijdens een groepstentoonstelling in S.M.A.K. die opent op 25 juni 2016. Dan kiest de jury uit de tentoonstellingsbijdragen een winnaar, aan wie de ‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K.’ wordt toegekend: een geldsom ter waarde van € 5.000 en een lidmaatschap van de Vrienden v/h S.M.A.K.

De selectie van de kunstenaars wordt gemaakt door een internationale jury.

OPROEP

Ben je in de academiejaren 2013-2014 of 2014-2015 afgestudeerd aan een richting vrije kunsten (schilderkunst, beeldhouwkunst, beeld en installatie, textielontwerp, fotografie, multimediale vormgeving,…) in een Belgische kunsthogeschool en heb je interesse om deel te nemen aan de wedstrijd? Neem dan contact op met S.M.A.K. via het formulier op de website of via comingpeople@smak.be. Deadline voor het indienen van je dossier is 17 april.

7.Maa.16
Word Vriend van S.M.A.K.
made by