Roger Matthys

Roger matthys

Deze jaar zou Roger Matthys 101 jaar geworden zijn. Matthys was een spilfiguur bij het ontstaan van het huidige S.M.A.K.

Roger Matthys stond mee aan de wieg van de ‘Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst’ en onder zijn voorzitterschap werd in 1975 uiteindelijk het Museum van Hedendaagse Kunst (MHK), nu S.M.A.K., opgericht.

Als kunstkenner in hart en nieren had hij een uitstekend oog voor jonge, vernieuwende kunstenaars en kocht hij samen met zijn vrouw Hilda Colle werken van Cy Twombly, Tom Wesselmann, Roy Lichtenstein, Bruce Nauman, Andy Warhol, David Hockney,… De familie Matthys-Colle vindt het tot op heden belangrijk dat het brede publiek kennis kan maken met hun collectie. Vandaar dat een groot deel van hun collectie vorig jaar in langdurige bruikleen werd gegeven aan S.M.A.K.

Het topwerk van Tom Wesselmann “The Great American Nude #45” uit 1963 kan je op dit moment samen met vier andere kunstwerken uit de befaamde collectie bekijken in het museum. Het is een voorproefje op de grote popart expo die op 27 november 2021 de deuren opent, waarbij de Collectie Matthys-Colle een groot aandeel in zal hebben.

La Collection et son Double
8.Maa.21 Categorie: Collectie
Word Vriend van S.M.A.K.
made by