S.M.A.K. & BD lanceren Art for Care in UZ Gent

Art for Care

Met ‘Art for Care' brengen we kunst naar patiënten in het ziekenhuis om hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dit kan dankzij de steun en zorg van BD, Becton Dickinson, een medisch-technologisch bedrijf.

Art for Care

Waarom Art for Care?

Kunst kan patiënten in een andere wereld brengen, de basis vormen voor een goed gesprek en die welgekomen afleiding bieden van de dagelijkse strijd tegen een ziekte of de pijn van een herstelproces. Daarom gaat S.M.A.K. met 'Art for Care' graag naar hen toe.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een gids van S.M.A.K. begeeft zich naar het ziekenhuis met een koffer vol zorgvuldig geselecteerde kunstwerken. Die selectie bestaat uit tekeningen, schilderijen, maar ook videowerken en sculpturen. Er is werk bij van bekende kunstenaars zoals Guillaume Bijl, Peter Rogiers en Navid Nuur, maar ook van jonge of minder bekende namen.

S.M.A.K. brengt deze prikkelende collectie van verhalen, getuigenissen, poëzie, filosofische vragen en krachtige beelden met zorg tot bij de patiënten voor een unieke ervaring: kunst beleven binnen de intimiteit van de persoonlijke (ziekenhuis)omgeving.

Samenwerking met BD (Becton, Dickinson and Company): bedrijf met een missie

S.M.A.K. kan deze workshop in ziekenhuizen opzetten dankzij de steun en zorgexpertise van BD, één van de grootste internationale medisch-technologische bedrijven in de Benelux. Geleid door het motto ‘Advancing the world of health’ wil het bedrijf een partner zijn in een kwaliteitsvolle, warme zorg waarin de patiënt centraal staat.

“De kunst van S.M.A.K. voegt aan die missie een nieuwe, uitdagende dimensie toe”, vertelt Alexander Alonso, General Manager van BD Benelux. Alonso ging met hoge verwachtingen naar de kick-off van ‘Art for Care’ in Gent. Hij keerde geïnspireerd terug: “Het BD Benelux team heeft ‘Art for Care’ vanaf het begin met veel enthousiasme ondersteund. En toch kon het me nog verrassen. Ik was bijzonder onder de indruk van de emoties en de conversaties die de kunstwerken losweekten. De workshop gaf de patiënten echt de kans hun ziekenhuisleven een paar uur lang een waardevolle nieuwe invulling te geven. Hun eerlijke, positieve reacties, daar is het voor ons altijd om te doen.”

Deelnemen als ziekenhuis

Heb je ook interesse om jouw patiënten onder te dompelen in dit kunstproject? Doe je aanvraag via Aline Van Nereaux, aline@smak.be.

14.Jun.22 Categorie: S.M.A.K. Beweegt
Word Vriend van S.M.A.K.
made by