VZW Humain ondersteunt vluchtelingen, samen met LUCA en S.M.A.K.

Duinkerke 181210 77307

Vzw Humain is een vrijwilligersorganisatie die ondersteuning biedt aan vluchtelingen in zeer slechte omstandigheden

Regelmatig bezoeken de vrijwilligers locaties in Duinkerken en Calais en helpen de mensen daar aan voedsel, schone kleding en andere kleine basisbehoeften zoals zeep en shampoo.

Het werk dat ze doen vraagt veel van hen en is ook emotioneel ingijpend. Op deze plaatsen leven mensen in erbarmelijke omstandigheden en worden zij voortdurend opgejaagd door de autoriteiten.
Het gebrek aan een realistisch, positief en humanitair beleid draagt bij aan de hopeloze sfeer vol angst en agressie. De werking van vzw Humain is absoluut niet vanzelfsprekend en er blijft nood aan ondersteuning en nieuwe vrijwilligers.

S.M.A.K. organiseerde in december 2019 samen met Amarant een nachtelijk programma om geld in te zamelen voor vzw Humain. Daarnaast organsiseerde we samen met LUCA School of Arts Campus Gent een bijeenkomst om nieuwe vrijwilligers te vinden. In december trok een groep vrijwilligers van het LUCA mee op pad met vzw Humain naar Duinkerken en Calais.

Vzw Humain wil niet alleen de mensen direct ondersteunen maar hoopt ook een verschil te maken in de publieke opinie en probeert vooroordelen die er bestaan over de vluchtelingen weg e nemen.

Als je vzw Humain wilt ondersteunen kan dit via www.vzwhumain.org

8.Apr.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by