Schrijf je in voor Zomersalon 2023: BUY LOCAL #3 in Kunsthal Gent

Zomersalon Kunsthal

Schrijf je tot 31 mei 2023 in voor het Zomersalon 2023: BUY LOCAL #3 in Kunsthal Gent en krijg zo de kans om je werk aan een breed publiek te tonen én te verkopen.

Met deze omvangrijke tentoonstelling presenteert Kunsthal Gent een grote diversiteit aan werken waardoor er een brede kijk op de huidige beeldende kunstscene in onze stad ontstaat.

In tegenstelling tot de gangbare tentoonstellingen binnen Kunsthal Gent, nemen ze voor Zomersalon: Buy Local 3 de radicale, maar weloverwogen beslissing dat iedere Gentse kunstenaar kan deelnemen. Het publiek kan zich dus onderdompelen in de volle breedte van de Gentse beeldende kunstwereld en in contact komen met de kunstenaars achter de werken. Gentse organisaties worden uitgenodigd om als partner het Zomersalon mee te ondersteunen én vorm te geven. Op die manier creëren we een kader dat ontmoetingen mogelijk maakt tussen kunstenaars, kunstorganisaties, het publiek en potentiële kopers.

Het concept van het Zomersalon ontstond tijdens de coronacrisis, om kunstenaars in moeilijke tijden financieel te ondersteunen. De eerste edities vonden plaats in 2020 en 2021, in samenwerking met het Gents Kunstenoverleg. Het miste zijn effect niet. Per editie kwamen 6000 bezoekers over de vloer. Er namen eerst 600, vervolgens zo’n 700 kunstenaars deel en zowat de helft van de getoonde werken vond een koper, goed voor telkens €125.000 aan verkochte werken. De opbrengst ging rechtstreeks naar de kunstenaars. 70 Gentse organisaties communiceerden mee over het Zomersalon, waarvan 15 een eigen evenement organiseerde binnen het Zomersalon: van lezingen en rondleidingen tot workshops en een brunch. Naast een doorsnede van de rijke Gentse kunstwereld werd het Zomersalon dé plek om elkaar en de kunstenaars achter het werk te ontmoeten.

In 2023 gaat Kunsthal Gent verder op dit elan, met opnieuw een weelde aan beeldende kunstwerken die te koop worden aangeboden. Van harte welkom op Zomersalon: Buy Local 3, van 14 juli tot 3 september 2023 in Kunsthal Gent.

Zomersalon 2023: Buy Local 3 is een organisatie van Kunsthal Gent.

Meer informatie
  • Website
  • FB-event
  • Inschrijven om deel te nemen kan tot 31 mei 2023.
  • Het Zomersalon: Buy Local 3 vindt plaats van 14 juli tot 3 september 2023 in Kunsthal Gent.
  • Kunsthal Gent: Lange Steenstraat 14, 9000 Gent.
17.Mei.23
Word Vriend van S.M.A.K.
made by