Leo Copers - Dreams are Made of This

Het boek geeft een overzicht van 50 jaar kunstpraktijk en toont hoe Copers van bij het begin naar manieren zocht om schijnbaar onverenigbare elementen, zoals gas en vuur, of water en elektriciteit met elkaar te verbinden. Die spanning is essentieel in Copers' oeuvre en blijft dat tot op de dag van vandaag. Dreams are Made of This is opgedeeld in thematische hoofdstukken en poogt zo een structuur te brengen in een eclectisch en veelzijdig oeuvre. Hilde Teerlinck schreef een aantal gesprekken neer die ze met de kunstenaar voerde en die een persoonlijk inzicht geven in zijn werk.

Copers
Formaat:26 x 21 cm Aantal pagina's:352p Talen:Nederlands, Engels Teksten van:Ory Dessau, Hilde Teerlinck & Philippe Van Cauteren Prijs:39,90 euro ISBN:978-94-9181-992-6

Om de vijftigjarige carrière van kunstenaar Leo Copers te vieren, organiseren het S.M.A.K., BOZAR, M HKA en het Middelheimmuseum tentoonstellingen en verschijnt er bij Ludion een vuistdikke publicatie. Het boek geeft een overzicht van 50 jaar kunstpraktijk en toont hoe Copers van bij het begin naar manieren zocht om schijnbaar onverenigbare elementen, zoals gas en vuur, of water en elektriciteit met elkaar te verbinden. Die spanning is essentieel in Copers’ oeuvre en blijft dat tot op de dag van vandaag.
Dreams are Made of This is opgedeeld in thematische hoofdstukken - kleur, goud, bloemen, sprookjes, wapens… - en poogt zo een structuur te brengen in een eclectisch en veelzijdig oeuvre. Hilde Teerlinck schreef een aantal gesprekken neer die ze met de kunstenaar voerde en die een persoonlijk inzicht geven in zijn werk.

Word Vriend van S.M.A.K.
made by