Van hier tot daar | Tekeningen door vluchtelingen in België

'Van hier tot daar' toont tekeningen van vluchtelingen in België. Met potlood en papier trok S.M.A.K. naar opvangcentra in Maximiliaanpark, Poelkapelle, Sijsele, Koksijde, Leopoldsburg en Holsbeek en nodigde er de bewoners uit om te tekenen. De resultaten zijn verrassend en kwetsbaar, soms wreed maar vooral herkenbaar. Van oorlog, riskante bootreizen en diepmenselijk verdriet, over voetbal en bloemen tot klein geluk. Waar woorden tekortschieten, bewijst beeldtaal zijn universele kracht. Na Traces of Survival (2015), met tekeningen van bewoners van vluchtelingenkampen in Irak, wil S.M.A.K. met dit nieuwe boek opnieuw bijdragen aan het debat en de beeldvorming rond vluchtelingen. Uitgegeven door S.M.A.K. en Mercatorfonds. Met teksten van Philippe van Cauteren, Rudi Vranckx en Prof. dr. Philippe Vandekerckhove. Alle inkomsten van de verkoop van dit boek gaan naar het Rode Kruis voor het ontwikkelen van artistieke projecten in de kampen. Deze publicatie is een samenwerking tussen S.M.A.K., Mercatorfonds en het Rode Kruis Vlaanderen. Met de steun van Fedasil en Engie Electrabel.

4155 SMA Van hier tot daar Cover corr LR
Formaat:235x170 mm Aantal pagina's:208 Talen:NL - FR Teksten van:Philippe Van Cauteren, Rudi Vranckx en Prof. dr. Philippe Vandekerckhove Prijs:15 ISBN:9789462301528

STEUN HET RODE KRUIS EN ONTVANG DIT BIJZONDERE BOEK

'Van hier tot daar' toont tekeningen van vluchtelingen in België. Met potlood en papier trok S.M.A.K. naar opvangcentra in Maximiliaanpark, Poelkapelle, Sijsele, Koksijde, Leopoldsburg en Holsbeek en nodigde er de bewoners uit om te tekenen. De resultaten zijn verrassend en kwetsbaar, soms wreed maar vooral herkenbaar. Van oorlog, riskante bootreizen en diepmenselijk verdriet, over voetbal en bloemen tot klein geluk.

Waar woorden tekortschieten, bewijst beeldtaal zijn universele kracht. Na Traces of Survival (2015), met tekeningen van bewoners van vluchtelingenkampen in Irak, wil S.M.A.K. met dit nieuwe boek opnieuw bijdragen aan het debat en de beeldvorming rond vluchtelingen.

Uitgegeven door S.M.A.K. en Mercatorfonds. Met teksten van Philippe van Cauteren, Rudi Vranckx en Prof. dr. Philippe Vandekerckhove. Alle inkomsten van de verkoop van dit boek gaan naar het Rode Kruis voor het ontwikkelen van artistieke projecten in de kampen.

Deze publicatie is een samenwerking tussen S.M.A.K., Mercatorfonds en het Rode Kruis Vlaanderen. Met de steun van Fedasil en Engie Electrabel.

Word Vriend van S.M.A.K.
made by