Coming People 2010 | L’Humilité des choses

10.Sep.10
16.Okt.10

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het S.M.A.K. Coming People, een groepstentoonstelling rond de afstudeerprojecten uit de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent (KASK) en de Sint-Lucas Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, campus Beeldende Kunst in Gent.

Curatoren Denis Gielen (MAC's, Grand-Hornu) en Thibaut Verhoeven (S.M.A.K., Gent) maakten dit jaar de selectie uit de eindejaarspresentaties. Ze kozen ‘blind’ en onafhankelijk van elkaar, om zo objectief mogelijk te kunnen oordelen. Nadien werden beide selecties samen gelegd en in elkaar geschoven. De tentoonstelling kreeg de ondertitel L’Humilité des choses, de nederigheid van de dingen. De curatoren merkten namelijk een aantal opvallende overeenkomsten tussen de zes geselecteerde kunstenaars. Hun werk kwam zowel op het vlak van materiaal, als op inhoudelijk of thematisch vlak, op pretentieloze wijze tot stand. Ook hun bescheiden mentaliteit was sprekend én duidend voor de titelkeuze.

De titel verwijst tevens naar de specifieke presentatie van de individuele werken zelf. Een van de ‘gevaren’ van het tonen van pril werk in een museale context is immers dat het moet opboksen tegen het dominante overwicht aan museale ruimte. Daarom werd er voor gekozen om de tentoonstelling Coming People niet enkel inhoudelijk en vormelijk, maar ook ruimtelijk een bescheiden plaats in het museum te geven. Een plek in de luwte, waar de werken en de kunstenaars in alle rust kunnen gedijen in hun jonge kwaliteit en van waaruit ze op eigen tempo de hedendaagse professionele kunstwereld kunnen binnenwandelen.

Met werk van: Laurent Mignon, Ruben Peeters, Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes, Elisabeth Sri Unggul Ida Mulyani, Annouk Thys en Sander Van Raemdonck

Meer info

Met dank aan: KASK Sint-Lucas

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by