DACH

5.Jun.21
14.Nov.21
Naamloos 1

Kunstwerken Uit de Collectie van S.M.A.K. in Kunstencentrum Ten Bogaerde in Koksijde

Vertrekkend van de specifieke architectuur van de 13de-eeuwse abdijhoeve en de permanente aanwezigheid van de figuratieve sculpturen van George Grard (1901-‘84), exploreert de tentoonstelling de zeer uiteenlopende verschijningsvormen van de beeldhouwkunst vanaf de jaren ’50 tot nu.

Daarnaast verhoudt de tentoonstelling zich ook tot de omgeving van Koksijde en bij uitbreiding tot de geglobaliseerde samenleving vandaag en de rol die een museum voor actuele kunst daarin kan spelen. De titel ‘Dach’ is daarom geen toevallige keuze. ‘Dach’, Duits voor dak, werd ontleend aan een sculptuur van de Oostenrijkse kunstenaar Oswald Oberhuber (1931-2020). In al zijn eenvoud illustreert dit bijzondere werk zeer treffend wat een museum moet zijn, namelijk een plek die in alle openheid onderdak en bescherming biedt aan kunstenaars, kunstwerken en bezoekers.

Extra Muros

De tentoonstelling ‘Dach’ is een samenwerking tussen Kunstencentrum Ten Bogaerde (Koksijde) en S.M.A.K. Na ‘Ungenau’ (De Halle, Geel, 2016) en ‘TRUST’ (Les Brasseurs, Luik, 2018) is dit een nieuwe tentoonstelling waarbij een selectie werken uit de collectie van S.M.A.K. op een externe locatie wordt geëxposeerd.

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by