Ecce Homo / le Poseur

6.Sep.13
4.Jan.14
Wolfson001 WEB

S.M.A.K. brengt een tentoonstelling van de jonge Amerikaanse kunstenaar Jordan Wolfson (°1980, New York), opgebouwd rond een ‘trilogie’ van zijn recente animatiefilms.

In ‘Con Leche’ (2009), ‘Animation, masks’ (2011) en ‘Raspberry Poser’ (2012) vermengt Wolfson internetbeelden, autobiografische elementen, kunsthistorische referenties, populaire cultuur en muziekflarden met handgetekende en digitale animatie. Zijn films belichten etnische stereotypering, narcisme, sociale ongelijkheid en impliciet geweld en vreten aan de oppervlakte van ons zelfbewustzijn. Jordan Wolfson is niet alleen geïnteresseerd in de expressieve mogelijkheden van animatie, maar ook in animatie als een artistiek, sculpturaal genre en als een essentieel element in de geschiedenis van de moderniteit en het modernisme. Animatie ontwricht de tegenstellingen tussen levend en niet-levend, mens en dier en realiteit en verbeelding – en het zijn net deze tegenstellingen die de fundamenten uitmaken van de cultuur waarin we vandaag leven. De films van Jordan Wolfson zijn typerend voor een generatie waarvan de identiteit steeds meer wordt bepaald door de versmelting van het eigen zelfbeeld en de digitale ruimte. Ons leven kan gelezen worden als een theaterstuk met talloze rollen en maskers, die door fenomenen als sociale media eindeloos kunnen worden vermenigvuldigd. In die zin gaat de titel van de tentoonstelling, ‘Ecce Homo / le Poseur’, over deze hedendaagse geestestoestand, over de woeste duisternis tussen het ego en zijn beeltenis. EXPOGIDS Download de expogids Met dank voor de genereuze ondersteuning aan David Zwirner, New York/Londen en Sadie Coles HQ, Londen.

___________________________________

TIP: Dit najaar kan je met je pas 'Happy Birthday Galerie Perrotin / 25 ans', een project van Lille3000, S.M.A.K. bezoeken aan reductietarief. En op vertoon van je S.MA.K.-ticket krijg je reductie (10 euro ipv 15 euro) op de seizoenspas Lille3000. Website Lille3000

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by