GNI-RI sep2009 EITOZOR

4.Sep.09
21.Nov.09
Eitzo web

Nick Ervinck (°1981, Kortemark) verkent de grenzen van verschillende media. Hij probeert de interacties te vinden tussen virtuele constructies en handgemaakte sculpturen.

Hij gebruikt hiervoor prints, video en digitale tekeningen die vaak leiden tot het maken van vormen in gekleurd plaaster, polyester of hout. In zijn digitale prints en animaties creëert hij een surrealistische virtuele ruimte en speelt hij met volumes, proporties en kleuren. Voor de Kunst Nu-tentoonstelling GNI-RI sep2009 EITOZOR in het S.M.A.K. zal hij vertrekken van uit een 19de-eeuws behangmotief dat hij virtueel muteert tot een muurtekening. Dit nieuwe 2D motief interpreteert hij terug in 3D tot een sculpturale installatie, volkomen geaxeerd op de ruimte, waardoor deze een vreemde virtuele uitstraling krijgt.

Christophe De Jaeger in gesprek met Nick Ervinck Donderdagavond 29 oktober 20u Zebrastraat In een vraaggesprek met kunstenaar Nick Ervinck bespreekt kunsthistoriscus en curator Christophe De Jaeger de recente installatie WARSUBEC voor de Stichting Liedts-Meesen. Voor wie graag meer weten over de kunstenaar, het ontstaanproces en het totstandkomen van de computergesimuleerde beelden tot reële beelden is welkom in de Zebrastraat. Graag inschrijven via isolde@zebrastraat.be. www.nickervinck.com www.zebrastraat.be

Met de steun van Claerhout Communicatiehuis

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by