Irrespektiv

20.Apr.07
25.Aug.07
Kendell Geers web

De Zuid-Afrikaan Kendell Geers (°1968) heeft het niet zo hoog op met het kunstestablishment.

Voor de tentoonstelling 'Crap Shoot' liet hij curator Rudi Fuchs een week lang schaduwen door een privé-detective. In Glasgow blies hij één van de muren van het museum op. Ergens anders trok hij zichzelf af over een Hustler, lijstte het resultaat in, en hing het 'schilderij' in een museum. In het Palazzo Grassi plaste hij in het urinoir van Duchamps. Op deze manier is hij voortdurend bezig met de verbeelding van het kwaad in zéér eigen kunstvormen die voortdurend de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Bij Geers gaat het, wat kunst betreft, niet over het kunstwerk zelf, maar over de boodschap achter het kunstwerk. Hij maakt zijn 'kunst' alleen maar om het establishment te ondermijnen. Kendell Geers wil zichzelf noch een kunstenaar, noch een activist noemen. Geen kunstenaar omdat hij lak aan de kunst heeft en geen activist omdat hij meent dat er in de huidige situatie van de wereld geen activisten passen. Geers gelooft niet in een Utopia, maar is meer geïnteresseerd in een 'dystopia'. Vrijheid is voor hem het vermogen om voor zichzelf te spreken, zichzelf te kunnen definiëren en de ruimte te hebben om zichzelf te vertegenwoordigen op een manier die voldoet aan zijn eigen behoeften en ervaringen en niet die van anderen, met name aan die van de media en de consumptiemaatschappij.

Ook de tentoonstellingen 'Schets of Schim' in Museum Dr.Guislain en 'Shanghai Living' in de Witte Zaal openen hun deuren op 20 april. Om u ook de kans te geven deze expo's te bezoeken, organiseren we een pendeldienst tussen 20u30 en 23u. De uren van vertrek worden aan de inkom van het S.M.A.K., Museum Dr Guislain en de Witte Zaal geafficheerd.

Met de steun van Allen & Overy: Allen & Overy LLP is een internationaal netwerk van advocaten en werkt voor bedrijven, banken en overheden vanuit 24 steden wereldwijd. "Gerechtigheid voor allen" is ons vertrekpunt bij de selectie van pro bono-werk en sponsoractiviteiten. Allen & Overy LLP is er trots op de Kendell Geers-tentoonstelling, die heel wat stof tot nadenken biedt, te ondersteunen.

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by