man. Story of a Wound

15.Sep.06
18.Nov.06
Ishod 100x140 A4 web

Van 16 september tot 19 november 2006 krijgt de spraakmakende tentoonstelling EPIFANIE een boeiend vervolg met de tentoonstelling mens. Verhaal van een Wonde.

Naar aanleiding van het jubeljaar 2000 realiseerde het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur i.s.m S.M.A.K. Gent de spraakmakende tentoonstelling EPIFANIE. Van 16 september tot 19 november 2006 krijgt dit project een boeiend vervolg met de tentoonstelling mens. Verhaal van een Wonde.

Verhaal van een Wonde bouwt verder op Actuele Kunst en Religie, maar trekt nu specifiek en resoluut de kaart van de mens. Er wordt gepolst naar menselijkheid in al haar aspecten. Lijden maar ook kleine en grote vreugdes, verdriet, verlies,… zijn maar enkele van de thema's die aan bod komen. mens wil niet alleen de beproefde of de lijdende mens centraal stellen maar wel de hoop, de levensvreugde en vooral de waardigheid van de mens in de marge. De tentoonstelling kreeg als ondertitel Verhaal van een Wonde. De wonde is een teken, een kwetsuur maar tegelijk het begin van genezing. De tentoonstelling brengt beelden die confronteren, soms troosten, vreugde oproepen maar ook afschuw en verdriet. mens is een verhaal in de stad; over de stad, over de mensen die er wonen. Het is een verhaal herkenbaar voor elke mens.

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by