Opening 'No One is Illegal': kunstwerken voor vluchtelingenwerking Duinkerke

19.Jun.22
No one is illegal 2

Kom vanaf 19 juni tot en met 3 juli 2022 naar Zaal 1 in S.M.A.K. en koop een kunstwerk gebaseerd op de situatie van mensen op de vlucht in Duinkerke. De opbrengst wordt gebruikt door vrijwilliger Saar Depuydt, zodat zij de vluchtelingen in Duinkerke kan ondersteunen en hulp bieden.

Met de levensgrote tentinstallatie 'No One is Illegal' verplaatst kunstenaarsduo Nicole Driessens en Ivo van den Baar de wereld van mensen op de vlucht in de bossen van Duinkerke naar de kunstwereld. Deze installatie is geïnspireerd op de verschrikkelijke situatie van vluchtelingen op weg naar Engeland. Een groep Belgische en Franse vrijwilligers, onder wie Saar Depuydt, helpt deze mensen met voedsel, kleding, tenten en slaapzakken om in de eerste levensbehoeften te voorzien.

Toen Covid-19 uitbrak, ervaarden Nicole en Ivo meteen de gevolgen voor hun beroep als kunstenaar. Anderzijds beseften ze ook dat ze konden terugvallen op allerlei noodmaatregelen van de Nederlandse overheid. Dat in tegenstelling tot de vluchtelingen die in Duinkerke stranden.

Nicole en Ivo namen contact op met Saar Depuydt met de vraag of zij hen foto’s zou kunnen sturen van de situatie in Duinkerke. Daaruit kozen beide kunstenaars samen drie beelden en zetten die om naar kleine textielkunstwerken. Zij bieden die te koop aan via Instagram en andere kanalen zoals nu in S.M.A.K. De opbrengst gaat naar Saar Depuydt zodat zij de vluchtelingen in Duinkerke kan ondersteunen en hulp bieden.

De afgelopen weken werkten mensen uit Gent in S.M.A.K. samen aan een nieuwe collectie werken voor Duinkerke. Vanaf 19 juni worden deze werken tentoongesteld in Zaal 1.

Heb je interesse om een werk aan te kopen en daarmee het vrijwilligerswerk van Saar te steunen? Meld je dan bij een vrijwilliger aan de inkombalie van S.M.A.K. De kunstwerken kosten 350 euro per stuk. Ze zijn uniek en gesigneerd.

Praktische informatie
  • Zondag 19 juni 2022.
  • Openingsmoment: 14:00-16:00.
  • Vrij te bezichtigen tot en met 3 juli 2022.
  • Elk kunstwerk kost 350 euro.Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by