No One is illegal: Creëer mee kunst en steun mensen op de vlucht

No one is illegal

Draag je een hart voor mensen op de vlucht? We zijn op zoek naar mensen die in juni mee willen helpen met het maken van kunstwerken die verkocht worden om de vluchtelingenwerking in Duinkerke te ondersteunen.

Duikerke collection OBJECT 2021

In juni 2022 komt het Nederlandse kunstenaarsduo Nicole Driessens en Ivo van den Baar (WANDSCHAPPEN) naar S.M.A.K. met hun installatie 'No One is Illegal' Hierin zijn ook de doorlopende serie de 'Duinkerke werken' ondergebracht. Deze kunstwerken, handgemaakt met wolvilt gaan over de vluchtelingenkampen in Duinkerke en vinden hun oorsprong in de verhalen van Saar Depuydt.

Saar rijdt al gedurende 7 jaar elke twee weken met haar vrienden met een aantal auto's vol eten, kleding en tenten naar Duinkerke om daar vluchtelingen te helpen. Het project ondersteunt het werk van Saar en krijgt een bijzondere start met acht workshops waarbij Driessens en van den Baar telkens samen met tien vrijwilligers werken aan nieuwe, unieke versies van de Duinkerke kunstwerken. De composities blijven gelijk maar verschillen telkens van kleur. De gemaakte werken worden nadien tijdens de tentoonstelling in het S.M.A.K. verkocht ten voordele van de vluchtelingenwerking. De opening is op 19 juni.

We zijn op zoek naar mensen die een dag, tussen 10:00 en 17:00, mee willen creëren in het tijdelijke atelier in S.M.A.K. en dit op 9, 10, 11, 14, 15, 16 of 17 juni. Enige ervaring met naaiwerk is fijn, maar niet noodzakelijk.

Interesse om een dagje mee te komen helpen? Of bijkomende informatie nodig? Eén adres! publieksbemiddeling@smak.be

Praktische informatie
  • Mogelijke data: 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17.Jun.2022.
  • Tussen 10:00 en 17:00.
  • Openingsmoment 19.Jun.2022.
  • Mail naar publieksbemiddeling@smak.be
6.Mei.22 Categorie: Zaal 1
Word Vriend van S.M.A.K.
made by