Start van Anna Bella Geiger en Blind Date

26.Mei.21
ABG 18

Vanaf 29 mei 2021 kan je in S.M.A.K. 'Native Brasil/Alien Brasil' van Anna Bella Geiger en 'Blind Date' Sculpture Exchange bezoeken.

Bezoek de eerste Europese overzichtstentoonstelling van Anna Bella Geiger, één van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars in Brazilië. Sinds de jaren 1950 ontwikkelt ze een eigen beeldtaal waarin een kritische doorlichting van de Braziliaanse geschiedenis en identiteit samengaat met de ontwikkeling van experimentele technieken.

De kunstenares is een pionier van de Braziliaanse videokunst en wordt gerekend tot de eerste generatie conceptuele kunstenaars in Zuid-Amerika. Deze tentoonstelling omspant ruim 50 jaar en biedt met ruim 170 werken en uitgebreid overzicht van haar veelzijdige oeuvre.

Bovendien zal ook 'Blind Date Sculpture Exchange' te zien zijn, het resultaat van een beeldenuitwisseling tussen leerlingen, studenten en kunstenaars van BUSO Sint-Rafaël, BLANCO/NUCLEO en SLAC Academie Leuven.

De tentoonstelling ‘Correspondances’ van Ronny Delrue vormde de aanleiding voor dit nieuwe project met de leerlingen van de blinden en slechtziendenschool BUSO Sint-Rafaël in Gent.Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by