The Crip Academy

10.Maa.23 tot 11.Maa.23
Crip School2 juni22 foto: Kurt Van der Elst

In Zaal 1 zijn laGeste, wit.h en VIERNULVIER te gast met de voorstelling 'The Crip Academy'. Het publiek wordt deel van de tentoonstelling, de dansers zijn een deel van het werk en de muziek is een deel van de ruimte.

Bij deze performatieve tentoonstelling hangen de kunstwerken niet passief aan de muur te wachten op aandacht, maar worden gedragen en gedeeld met het publiek. Verschillende kinderen, dansers uit kabinet k-voorstellingen, bouwen een improvisatie op met de werken, en worden daarbij begeleid door livemuziek. De selectie werd samengesteld door Pierre Muylle en bestaat uit werken van Europese kunstenaars met een mentale handicap.

De tickets worden geboekt via VIERNULVIER.

Samenwerking met verschillende organisaties

In juni 2022 vroeg vzw Wit.h aan danser-choreograaf Kwint Manshoven (kabinet k) om een performatieve tentoonstelling te maken n.a.v. de 20ste verjaardag van Wit.h. Het opmerkelijke resultaat vormde het startschot voor de verdere ontwikkeling van dit project, dat ‘The Crip Academy’ gedoopt werd, en dat gedragen wordt door Wit.h en laGeste.

Wit.h is een kunstorganisatie die werkt aan de inclusie van cripkunstenaars binnen het reguliere kunstenveld. ‘Crip’ is de trotse geuzennaam voor al wie afwijkt van ‘het normale’, ‘het gepaste’, ‘het herkenbare’. Crip ben je bijvoorbeeld vanwege een handicap, een psychische kwetsbaarheid of een volledige andere reden.

Het Gentse laGeste is ontstaan is uit de fusie tussen kabinet k en les ballets c de la b. laGeste focust op dans, inclusie en het lichaam. Pierre Muylle, onafhankelijk curator, vormt de link tussen beide producenten.

BOEK JE TICKET HIER
Praktische informatie
  • vrijdag 10 maart 2023, om 11:30 - 13:30 en 15:30.
  • zaterdag 11 maart 2023, om 11:30 - 13:30 en 15:30.
  • in Zaal 1 (toegang links van de balie)
  • Tickets boek je hier.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by