Audio-art tentoonstelling door Stichting Logos

Plus Minus

Van 2 september tot 24 oktober 2021 is Stichting Logos, het Vlaams onderzoeks- en productiecentrum voor experimentele muziek, te gast in S.M.A.K. met een audio-art tentoonstelling.

Logos Foundation is een professionele artistieke organisatie opgericht door Godfried-Willem Raes. Sinds 1968 richt het zich op de promotie van nieuwe muziek en geluidskunst door middel van nieuwe muziekproductie, concerten, uitvoeringen, compositie, technologische onderzoeksprojecten, events en hedendaagse muziekactiviteiten.

De tentoonstelling toont een selectie van de tachtig muziekrobots die regelmatig als robotorkest optreden in de Logos Tetrahedron in Gent.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen. In de maand september kan je kennis maken met de automaten en de muziekrobots van Stichting Logos. Op 2 september, tijdens onze nocturne, zullen de klankinstallaties door Moniek Darge en de ontwerper geactiveerd worden. Ook het publiek wordt uitgenodigd om in interactie te gaan met dit muzikale speeltuig voor jong en oud.

Het tweede deel, gedurende de maand oktober, presenteert het werk van Moniek Darge: geluidsschilderijen, watertransparanten en muziekdozen in dialoog met vazen uit de collectie van het museum.

31.Aug.21 Categorie: Evenement - Performance
Word Vriend van S.M.A.K.
made by