Uitdaging creëert jouw school het grootste kunstwerk uit onze S.M.A.K.-collectie?

Krijt De Krekel

Teken een collectiewerk megagroot in krijt op de speelplaats en wij sturen een drone om vanuit de lucht een groepsfoto te maken met alle tekenaars. Dit is dé kans om een buitenactiviteit te organiseren met (alle) leerlingen.

Elke deelnemende school krijgt een afbeelding van een kunstwerk uit de Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K. als inspiratie. Daarna kan je met z’n allen met krijt aan de slag om een eigen interpretatie te maken van dat kunstwerk. Elke school krijgt een fotoafdruk op A2-formaat. Deze uitdaging wordt georganiseerd naar aanloop van De Tentoonstelling, die gemaakt wordt door en voor kinderen.

Daarna delen we de foto’s via de website, Instagram en facebook van S.M.A.K.
Deel ook mee en tag @smakgent, #smakisdichtbij en #lovesmak.

Praktische informatie
  • Via deze link vind je de selectie kunstwerken uit onze collectie om je te inspireren.
  • Stuur een mail naar eline@smak.be.
  • Geef de datum door wanneer je de tekening kan maken.
  • We nemen contact op de persoon die de dronebeelden maakt.
  • Geef een contactpersoon door: naam, telefoonnummer en mailadres, school + adres.

De Kleine Catalogus?

Kleine Catalogus Stapel

Tegen de stroom in maakte S.M.A.K. in 2020 eerst een boek en dit jaar een tentoonstelling. Vanaf juni 2021 ontstaat uit het boek een collectietentoonstelling die door en voor kinderen gemaakt wordt, zonder de volwassenen te vergeten.

Welke 30 werken deze zomer zullen getoond worden, hoe ze worden getoond en wat je erbij kan beleven als opdracht zal mee bepaald worden door kinderen. De tentoonstelling gaat over het kijken naar en ervaren van kunst en stelt de gangbare museumwerking in vraag. Kinderen en jongeren beleven kunst anders dan volwassenen. Ze kijken met een onbevangen blik naar de collectiewerken en dagen de bezoeker uit om hun eigenzinnigheid mee te ervaren. Je zal – en dat is het hele opzet - terug naar huis gaan met meer vragen dan antwoorden.

Vanaf oktober 2021 volgt De Tentoonstelling Deel 2. Dan wordt de volledige eerste verdieping van S.M.A.K. ingenomen door een ruime selectie uit de 150 kunstwerken van de Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K. Net zoals bij Deel 1 gaan we een ruime samenwerking aan met kinderen van verschillende leeftijden en achtergrond, deze keer met een bijzondere focus op het brede onderwijsveld.

30.Jun.21 Categorie: Met kinderen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by