Eyeliner van Denicolai & Provoost in de straten van Gent

DP Hello are we in the show Installation S M A K 2021 image Dirk Pauwels 3

De tentoonstelling ‘Hello, are we in the show? (comment voir la même autre chose)’ van Denicolai & Provoost is ondertussen op zijn eind gekomen, maar het werk ‘Eyeliner’ leeft voort in de straten van Gent.

Voor het project 'Eyeliner' selecteerden de kunstenaars tijdens een aantal stadswandelingen voorwerpen die ze op Gentse vensterbanken aantroffen. Met toestemming van de eigenaars werden de voorwerpen via bruiklenen beschikbaar gemaakt voor deze tijdelijke compositie in het museum.

Tijdens de tentoonstelling in het S.M.A.K. werd bij de vensterbanken vermeld: “Het voorwerp dat doorgaans achter dit venster wordt getoond, is uitgeleend voor een andere tentoonstelling, in S.M.A.K., van 12 februari tot en met 30 mei 2021. Onze verontschuldigingen voor het ongemak.”

Binnenkort verschijnen alle objecten weer achter hun oorspronkelijke vensters, maar dankzij de catalogus van ‘Eyeliner’ kan je ze blijven bezoeken in de stad. Alle adressen, namen van de eigenaars en hun biografieën staan in deze catalogus beschreven. Het boekje is voor 2 euro te koop in S.M.A.K.-bookshop.

Bookshop
3.Jun.21 Categorie: Tentoonstelling
Word Vriend van S.M.A.K.
made by