Herbekijk het gesprek over Pieter Engels

Pieter Engels image Dirk Pauwels 65

Herbekijk het gesprek met curator Sam Steverlynck en kunstkcriticus Carel Blotkamp over het werk van Pieter Engels.

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Pieter Engels: Fabulous Oldest Hits' gaat co-curator Sam Steverlynck in gesprek met kunstcriticus Carel Blotkamp.

Tijdens dit gesprek wordt het werk van Pieter Engels gekaderd binnen zijn relatie tot tijdgenoten en 'polder conceptualisten' als Jan Dibbets, Marinus Boezem, Ger van Elk en Wim T. Schippers. De lezing gaat ook in op de internationale rol van Amsterdam als magneet voor conceptuele kunstenaars in de jaren 1960 en 1970 en het belang van de tentoonstelling Op Losse Schroeven, die in 1969 plaatsvond in het Stedelijk Museum.

Biografie Carel Blotkamp

Carel Blotkamp (°1945) is een Nederlands kunstcriticus/schrijver die ook hoogleraar kunstgeschiedenis van de hedendaagse periode was aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (1982- 2007). Hij schreef verschillende artikelen over Pieter Engels voor Vrij Nederland en was ook recensent voor de Volkskrant vanaf de jaren 1990. Blotkamp heeft bijgedragen aan verschillende publicaties over conceptuele kunst in Nederland en meer specifiek over Pieter Engels en Ger van Elk.

Bezoek 'Fabulous Oldest Hits' in S.M.A.K. tot 10.sep.2023.

11.Aug.23
Word Vriend van S.M.A.K.
made by