Jongeren met een beperking veroveren het S.M.A.K.

Aa23e71b 2b12 429a 0033 3e3d6e747c27

De jongeren van Brake-out resideerden de afgelopen maand in S.M.A.K. en tonen op 26, 27 en 29 juni 2021 hun werk rond talenten.

Brake-Out is een driejarig talentprogramma voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, autismespectrumstoornis of niet-aangeboren hersenletsel. Gedurende een maand dachten de jongeren na over vragen zoals 'wat zijn mijn talenten?', 'wat maakt me uniek?', 'hoe kan ik mijn sterktes inzetten in de samenleving?'.

Deze thema's vormen de rode draad van de tentoonstelling die je op 26, 27 of 29 juni 2021 kan bezoeken. De cursisten kregen van het S.M.A.K. een blanco tentoonstellingszaal ter beschikking. Die verdeelden ze in dertien aparte kunstwerken waarin iedere deelnemer hun talent in de kijker stelt. In de vorm van een gezamenlijk, interactief kunstwerk laten ze ook het proces van elke deelnemer zien.

Podcast-wandeling over wereldburgerschap in het Citadelpark

Naast de tentoonstelling voorzien de Brake-outers ook een wandelroute door het Citadelpark, waarin de jongeren het thema wereldburgerschap aansnijden. Op het parcours kunnen de bezoekers QR-codes scannen en zo podcasts beluisteren of filmpjes bekijken rond de thema’s gelijkwaardigheid, milieu, vrede en burgerzin. Voor dit deel werkte Brake-Out samen met het jongerenmedia-agentschap StampMedia, dat samen met de jongeren audio- en videofragmenten opnam.

22.Jun.21 Categorie: S.M.A.K. Beweegt
Word Vriend van S.M.A.K.
made by