Leraren: kom naar S.M.A.K. in de herfstvakantie en ontdek onze tentoonstellingen voor jouw klas!

20190620 5delj Moerbrugge Popquiz

Deze herfstvakantie kan je als leraar het museum uitzonderlijk gratis bezoeken en onze lopende tentoonstellingen ontdekken. Vanaf 4 november 2019 gaat onze nieuwe lesmap rond het werk van Mureşan en Delrue online. 

Dit najaar is er weer een hoop te beleven in het museum. Ontdek het werk van de Roemeense Ciprian Mureşan en zijn interpretatie van de S.M.A.K.-collectie, zie hoe Ronny Delrue in dialoog treedt met vijf kunstenaars en bekijk nog steeds de 80 kunstwerken uit onze collectie. Vanaf november tonen we het videowerk van Nashashibi/Skaer, twee wereldbefaamde kunstenaars.

Gratis bezoek aan S.M.A.K.

Deze herfstvakantie kan je het museum uitzonderlijk gratis bezoeken, op vertoon van je lerarenkaart, en onze nieuwe tentoonstellingen ontdekken. Onze zoektochten loodsen je samen met je gezin door de tentoonstellingen.

Lesmappen online

Daarnaast gaat onze nieuwe lesmap rond het werk van Mureşan en Delrue op 31 oktober 2019 online. Die is geschikt voor LO, SO en bijzonder onderwijs. Want we willen ons aanbod zo toegankelijk en uitdagend mogelijk maken. En jou voldoende ondersteuning geven om zelfstandig met je klas rond een tentoonstelling te werken. Via deze link kan je de huidige lesmap rond de collectietentoonstelling gratis downloaden.

Er staat een korte introductie over S.M.A.K., aangevuld met uitgebreide informatie over de tentoonstelling in kwestie. Samen met jouw expertise zorgt deze lesmap ervoor dat de tentoonstelling makkelijker in een context te plaatsen is. Er staan verschillende verwerkingsopdrachten in om te doen voor, tijdens en/of na jullie bezoek. De opdrachten zijn speels opgezet en kant-en-klaar om in de lessen te worden geïntegreerd. Je kunt alle opdrachten gebruiken of er enkele uitkiezen die jij voor jouw klas geschikt vindt.

Praktisch

  • Als leraar ben je welkom tussen 26 oktober en 3 november, tussen 10:00 en 18:00; behalve op maandag.
  • Inschrijven is niet nodig.
  • Gratis bezoek op vertoon van je lerarenkaart (kinderen tot 18 jaar gratis).
22.Okt.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by