Niet te missen dit najaar: Jan Van Imschoot The End Is Never Near

Jan Van Imschoot, L’échange des bêtises, 2021, Courtesy Templon, Parijs, Brussel, New York

Dit najaar mag u de tentoonstelling van hedendaags kunstschilder Jan Van Imschoot niet missen! Sinds de jaren '90 vond zijn werk bijna onmiddellijk een weg naar belangrijke internationale collecties. Boek alvast je gids.

Met The End Is Never Near brengt S.M.A.K. vanaf 7 oktober 2023 zijn eerste overzichtstentoonstelling. De expo omvat meer dan 100 werken op doek en biedt een overzicht van 1996 tot nu. Zijn werk is opgebouwd rond historische thema’s uit de literatuur en de kunstgeschiedenis. Deze Belgische schilder slaat een brug naar kunstenaars zoals Caravaggio, Tintoretto, Goya en Manet.

Naast zijn associatieve vermogen is Jan Van Imschoot in staat om verschillende contexten te vermengen. Humor is dan ook niet vreemd in zijn werk. Met enig cynisme richt hij zich op fenomenen die zich in de marge van de hedendaagse maatschappij bevinden.

Wilt u alles te weten komen over de dubbele lagen in de werken, dan is een gids boeken een absolute aanrader. Na uw bezoek keert u beslist met een verrijkt gevoel huiswaarts.

Boek hier je gids
7.Jun.23
Word Vriend van S.M.A.K.
made by