Nieuwe publicatie ZINE ZINE #4

29

Samen met printatelier Topo Copy en De Rode Antraciet organiseert S.M.A.K. een traject met workshops in de gevangenis van Gent waarin kunstenaars en gedetineerden samen publicaties maken die in en buiten de gevangenis worden verspreid. ZINE ZINE #4 is een magazine gemaakt voor en door bewoners van de Nieuwe Wandeling.

Twee lopende projecten in S.M.A.K. vormden het vertrekpunt voor deze editie: De tentoonstelling Healing The Museum van Grace Ndiritu en Oei, het notitieboek dat Guy Rombouts in 1976 van voor naar achter vol pende met het woord “oei”.

De sjamanistische onderwerpen, het thema van gemeenschap in de expo van Ndiritu en het ritueel van herhaling bij Rombouts brachten een groep aan het vertellen en tekenen. Dit gebeurde in een setting met zacht licht, zitmatten en rustige muziek. ZINE ZINE #4 bundelt een selectie tekeningen die we maakten in vier sessies van twee uur.

Dank aan Ryhove Maatwerkbedrijf en printlab Luca School of Arts.
Dank aan Ann, Baris, Bert, Jens, John, Jill, Jonas, Katelijn, Michael, Neceti, Sacha, Selim, Valentin, Zeno en speciale dank aan Bert Huyghe voor zijn brief aan de groep.

“Ik ben zonet gewoon beginnen vertellen
Net zoals ik toen gewoon ben beginnen tekenen.” (B.H)

ZINE ZINE is een samenwerking tussen S.M.A.K., Topo Copy, De Rode Antraciet en gevangenis Gent; Het project kadert binnen het programma S.M.A.K. Beweegt.

2.Aug.23 Categorie: S.M.A.K. Beweegt
Word Vriend van S.M.A.K.
made by