Open Oproep voor kunstenaars: 25 jaar NICC

NICC Open CALL EVENT3

Kunstenaarsorganisatie NICC bestaat 25 jaar en viert dit in december in Zaal 1. Daarvoor lanceren ze een open oproep voor kunstenaars. Wat wil jij doorgeven aan toekomstige regeringen? Wat wens je voor onze samenleving? Welke rol speelt kunst in jouw visie op de toekomst? Stuur je voorstel voor 27 augustus naar NICC om deel uit te maken van hun publicatie en daarna mogelijks getoond te worden in Zaal 1.

Al een kwart eeuw komt de artist-run organisatie NICC op voor individuele kunstenaars. Ze initieerden organisaties zoals Kunstenpunt en Morpho, verspreidden tal van modeldocumenten die professionele kunstenaars nodig hebben in hun praktijk en drongen aan op het belang van subsidiëring van de beeldende kunsten — allemaal met als doel de sociaaleconomische situatie van de beeldend kunstenaar te verbeteren.

Het afgelopen jaar heeft NICC de meningen en bezorgdheden van kunstenaars verzameld om een richtlijn te creëren die zal worden doorgegeven aan politici en beleidsmakers in de vorm van een document genaamd ‘memorandum’. Ter gelegenheid van NICC x 25 zal het geschreven memorandum uitgebreid worden met een manifest door beeldende kunstenaars. Daarvoor nodigt NICC kunstenaars uit om hun voorstellen in te dienen, die in de vorm van een publicatie getoond zal worden.

Deze publicatie wordt uitgegeven door Stockmans Art Books. Bovendien zullen enkele concepten uit deze publicatie uitgevoerd worden in Zaal 1 in S.M.A.K.

Alle professionele beeldende kunstenaars (18+), inclusief kunststudenten, die werken en wonen in België zijn welkom om deel te nemen aan deze open call.

12.Jul.23 Categorie: Zaal 1
Word Vriend van S.M.A.K.
made by