Opnames sciencefictionfilm 'Highlights for a Future – There is no Planet B' van start

21 05 2019 C2 A9olivierdonnet 28

Op dit moment draaien een 20-tal jongeren van het Centrum Leren Werken (CLW) in Gent een film over hun toekomst tegen het decor van 't Kuipke. 

Onder de titel ‘Highlights for a future – There Is No Planet B’ werken de leerlingen aan een eigen sciencefictionfilm. 't Kuipke wordt ingezet als filmset en de film is half fictie, half documentaire. De vraag hoe jongeren van nu naar de toekomst kijken is actueler dan ooit, gezien de wekelijkse klimaatmarsen. Met dit artistieke project willen wij samen met hen een beeld krijgen over hun toekomstvisie.

Geïnspireerd door het werk ‘Gelaagde stad' uit 1995 van Urs Pfannenmüller, maken de leerlingen een miniatuurversie van hun toekomstige stad met als belangrijste vraag: hoe ziet hun toekomstige stad eruit vanuit hun leefwereld? Ze onderzoeken verschillende thema’s en stellen vragen over hun eigen toekomstbeeld. Naast de fictie interviewen we de jongeren over hun toekomstverwachtingen via thema’s als klimaat, onderwijs, seksualiteit, gezin, muziek en media.

Het is de bedoeling dat de leerlingen zelf het scenario schrijven, de rollen spelen en de attibuten maken zoals maquettes, space shuttles, attributen en kostuums. Ze krijgen de begeleiding van professionals zoals Louis van der Waal* en Charlien Andriaenssens**. De opnames gaan door van 20 tot 24 mei 2019 in 't Kuipke. De montage wordt verwacht tegen de zomer 2019.

Dit project loopt in samenwerking met het Centrum Leren Werken in Gent, met de steun van ENGIE.

* Louis van der Waal is een Nederlands acteur die vooral actief is in Vlaanderen en Nederland. Hij is afgestudeerd aan de Antwerps Herman Teirlinck Instituut in de optie kleinkunst, en is vooral terug te vinden op de planken van theaterproducties. In 2007 richtte hij ook zijn eigen productiehuis op samen met 2 vrienden genaamd unm. Sinds 2015 heeft hij ook een nieuw kunstenaarscollectief met onder andere Mauro Pawlowski. Binnen dit collectief voert hij regelmatig performances uit. Tvkijkend Vlaanderen kan hem misschien herkennen van rollen in De Kotmadam, De Parelvissers of Code 37.

** Charlien Adriaenssens studeerde in 2015 af aan de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze maakt installaties met schilderwerk en performances, waar tekst meestal wordt ingezet als gesproken woord. Charlien is ook programmacoördinator van UBIK, het nieuwe absurde filiaal van WORM Rotterdam.

23.Mei.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by