Oproep: Help mee het werk van Joseph Kosuth te reconstrueren

Postkaart van Text Context Kosuth

Kocht jij in 1978 een editie van een kunstwerk van Joseph Kosuth aan of ken je iemand? Dan hebben we jouw hulp nodig voor een tentoonstelling rond het werk van deze kunstenaar.

In 2023 opent in het VANDENHOVE Centrum voor Architectuur & Kunst (UGent) een tentoonstelling over de aanwezigheid van de Amerikaanse kunstenaar Joseph Kosuth in Gent.

Voor deze tentoonstelling zijn de curatoren op zoek naar exemplaren van de editie Text/Context die Kosuth in 1978 realiseerde voor de Vrienden van het Museum van Hedendaagse Kunst, Gent.

Voor deze editie versneed Kosuth een kopij van een poster die hij in dat jaar aan de Koopvaardijlaan in Gent toonde, tussen 8 juni en 6 juli in 1978, in 32 stukken. Elk exemplaar werd gesigneerd door de kunstenaar en verkocht in een enveloppe, samen met een tekst en een fotoafdruk van het werk in situ.

Om het originele werk uit 1978 in de tentoonstelling in VANDENHOVE te reconstrueren, zijn we op zoek naar zo veel mogelijk exemplaren van de editie van Kosuth.

De tentoonstelling is een initiatief van de onderzoeksgroep KB45 (Kunst in België na 1945; UGent) en wordt samengesteld door Gertjan Oskar, Anton Pereira Rodriguez en Wouter Davidts. Het project kan ook rekenen op de medewerking van Joseph Kosuth en Cornelia Lauf.

Al wie meer informatie heeft omtrent dit werk wordt vriendelijk gevraagd contact op te nemen met ons of rechtstreeks met Gertjan Oskar (gertjan.oskar@gmail.com) of Anton Pereira Rodriguez (anton.pereirarodriguez@ugent.be)

Meer info
Joseph Kosuth Text Context
1.Feb.22 Categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.
Word Vriend van S.M.A.K.
made by