Publicatie Philippe Van Snick. Archive Revisited

Publicatie Philippe Van Snick

Naar aanleiding van Philippe Van Snick's solotentoonstelling 'dynamic project' publiceerden we de gelimiteerde publicatie 'Philippe Van Snick. Archive Revisited'. De publicatie werd geconcipieerd en geproduceerd in samenwerking met Inge Ketelers.

Deze publicatie, in de vorm van een leporello of harmonicaboek, is gebaseerd op een kunstwerk dat werd ontdekt na het overlijden van Philippe Van Snick in juli 2019. Zijn vrouw, Marijke Dekeukeleire, vond een doos met daarin een stapel van 20 foto's (122 x164 mm). Het onderwerp van de foto's doet vermoeden dat ze genomen zijn in het midden van de jaren 1970 toen de kunstenaar ingrepen deed in bladeren door ze op een geometrische manier door te snijden. Op 10 van de foto's maakte hij een schilderkunstig gebaar volgens zijn conceptuele 10-kleurensysteem dat hij sinds 1979 toepaste. In 1984 werd de kleur lichtblauw toegevoegd, verwijzend naar het motief 'dag'.

Vanaf 2012 gebruikte Philippe Van Snick de strategie van het schilderen bovenop foto's uit zijn eigen archief in de serie Archive Revisited. Het werk dat in deze publicatie wordt gepresenteerd, vindt zijn oorsprong in dezelfde periode. Deze gelimiteerde publicatie van 100 stuks is een reproductie op schaal 1:1 en is genummerd door de nalatenschap van Philippe Van Snick.

Prijs: € 125

De publicatie kan opgehaald worden in S.M.A.K. of verzekerd verzonden worden.

Leporello Philippe Van Snick
9.Jun.23 Categorie: Bookshop
Word Vriend van S.M.A.K.
made by