Tekenen in lockdown

15 03 2019 C2 A9olivierdonnet 47 202 135 90 s c1 c c 0 0 1

Oproep: Maak een tekening, stuur die op en S.M.A.K. bundelt.

Nu we best even terug op onszelf plooien, is het misschien dé uitgelezen periode om een tekening te maken en die naar ons op te sturen. Tekenen is, net zoals schrijven, een activiteit die vaak in afzondering wordt beoefend. Daarom lanceerde S.M.A.K. in maart 2020 deze actie.

Sinds 2014 heeft S.M.A.K. de traditie om tekenprojecten op touw te zetten. Zo deed het museum projecten met vluchtelingen in kampen in Irak en opvangcentra in België, met gevangenen en met nieuwkomers. De tekeningen werden telkens gebundeld in boeken zoals ‘Traces Of Survival’, ‘Van Hier Tot Daar’, ‘Prison Drawings’ en ‘Gentle Figures/ Beautiful Friends’. In deze projecten stond tekenen centraal als een bijzondere en unieke menselijke eigenschap.

S.M.A.K. roept op om tijdens de lockdown een tekening naar het museum op te sturen, van een (zelf)portret, een stilleven tot een landschap vanuit je raam. Het is nog tot eind augustus 2020 mogelijk om dit te doen. Daarna bundelen we een selectie van de ingezonden tekeningen die in deze bijzondere periode zullen ontstaan in een boek.

Iedereen kan meedoen: jong en oud, kunstenaars en liefhebbers.

Hou graag rekening met volgende voorwaarden:

  • De tekeningen bij voorkeur in zwart/wit
  • Maximaal op A4-formaat en verticaal
  • Vermeld je gegevens op de achterzijde van je tekening: naam, leeftijd, postadres en e-mailadres

Je kunt je tekening met de post sturen naar:

S.M.A.K.
t.a.v. TEKENEN IN LOCKDOWN
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

* foto: S.M.A.K. heeft in zijn collectie 52 tekeningen van de Irakese kunstenaar Salam Atta Sabri. De tekeningen zijn veelal ontstaan in de badkamer van de kunstenaar in een periode dat het in Bagdad te gevaarlijk was om nog de straat op te gaan. Zijn tekeningen vormen een autobiografie waarin zijn persoonlijk verleden zich vermengt met de situatie waarin de kunstenaar zich bevond.

29.Jul.20
Word Vriend van S.M.A.K.
made by