Tentoonstelling Light Sensitivity i.s.m. mentormentor

Light Sensitivity expo Dirk Pauwels 16

De tentoonstelling toont werk van mensen met een psychische kwetsbaarheid dat is ontstaan tijdens fotografietrajecten in samenwerking met het Dr. Guislain Ziekenhuis en mentormentor.

ERWIN006

Sinds begin 2017 organiseert S.M.A.K. regelmatig fotografie workshops voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in samenwerking met het Dr. Guislain Ziekenhuis en fotografen Anja Hellebaut en Lisa van Damme van mentormentor. De opzet van het project is eenvoudig: de deelnemers bezoeken een tentoonstelling in het museum, krijgen elk een camera en gaan daarna vier weken aan de slag om een eigen serie foto’s te realiseren.

De deelnemers werden uitgenodigd om na het museumbezoek oplettend hun dagelijkse toevalligheden te observeren en deze vast te leggen. Ze kregen wekelijkse ondersteuning van mentormentor in de vorm van inhoudelijke en opbouwende kritiek. De resultaten zijn heel direct en tegelijk erg persoonlijk, waarbij de camera de ene keer als schild, de andere keer als venster op de wereld fungeert.

Per traject kunnen ongeveer 8 mensen deelnemen. Inmiddels zijn er trajecten geweest bij The Photographic I, Against The Wall, Raoul De Keyser en The Photographic II. Deze tentoonstelling is samengesteld uit beelden die in deze workshops zijn ontstaan. Er zijn foto’s te zien van: Craig, Detlef, Guy, Hannah, Janina, Jean-Pierre, Marc, Max, Erwin, Frank, Serge, Stefaan, Laura, Nathalie en Max.

  • De presentatie Light Sensitivity opent gelijktijdig met De Collectie (1), Highlights for a Future.
  • Je bent van harte welkom om de tentoonstelling te bezichtigen op de opening op 15 maart 2019 vanaf 20:00 in S.M.A.K. De tentoonstelling is vrij te bezoeken.

Mede mogelijk gemaakt door Sony

7.Maa.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by