Colonie 21

20.Sep.05
8.Okt.05
Steve Schepens web

Colonie 21 is het nieuwste project in het kader van de samenwerking tussen het S.M.A.K. en de gemeente Bredene.

Na de tentoonstellingen Grasduinen 01 en 02, wordt nu een residentieprogramma voor kunstenaars opgestart. Tijdens de herfst en winter van 2005 zullen een aantal door het S.M.A.K. geselecteerde kunstenaars elk een viertal weken wonen en werken in Bredene.

Het tijdelijke atelier van de kunstenaars wordt een reddingspost in de inspirerende omgeving van zee, strand en duinen. Rond elke individuele residentie zullen lezingen en/of workshops gegeven worden, maar ook een bezoek van een school hoort tot de mogelijkheden. Het verblijf van elke kunstenaar wordt afgesloten met een publieksmoment.

De deelnemende kunstenaars zullen participeren aan een tentoonstelling in het Meeting- en Eventcenter Staf Versluys vanaf 6 januari. De eerste kunstenaar uit deze reeks is Steve Schepens. Deze jonge kunstenaar (°1979, leeft en werkt in Gent) werkt rond de problematiek van het beeld. Het probleem onder ogen zien om het vervolgens te kunnen aanpakken, is niet alleen de leus van de Anonieme Alcoholisten, deze opvatting ligt ook aan de basis van Schepens’ werk. Hij geeft uitdrukking aan de thematiek van zijn werk via in situ installaties, live en video-installaties. Elk nieuw project of tentoonstelling wordt ingebed in zijn huidig totaalconcept HORROR dat startte in 2003 met zijn deelname aan de groepstentoonstelling Fast Forward in de St.Kwintenskapel in Gent. Later volgden deelnamen aan Entertain_Us (Salons voor Schone Kunsten, St.-Niklaas), het (K-raa-k)³ Festival (Kunstencentrum België, Hasselt) en het Time Festival op het St.-Baafsplein in Gen

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by