Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K.

26.Jun.21
3.Okt.21
Prijs Vrienden v/h S.M.A.K.

De Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. is een nationale, tweejaarlijkse competitie voor kunstenaars die recent afstudeerden aan een Belgische hogeschool voor beeldende kunsten.

Met dit initiatief erkennen S.M.A.K. en haar vriendenvereniging, de Vrienden v/h S.M.A.K., het belang en de relevantie van de nieuwe generatie kunstenaars. Door de interesses en horizonten van jong talent zichtbaar te maken en te tonen hoe zij zich verhouden tot de vorige generaties willen zij bijdragen tot de vitaliteit van het kunstenlandschap.

De nieuwe editie van de Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. ging in 2020 van start met de selectie van de laureaten door een internationale jury. Uit 112 ingezonden portfolio’s kozen zij drie kandidaten: Jimena Chávez Delion, Mark Grootes en Angyvir Padilla. Omwille van de restricties ten gevolge van de coronapandemie werden de tentoonstelling en de prijsuitreiking uitgesteld naar 2021.

De laureaten brengen nieuw en recent werk samen in een groepstentoonstelling die over de zomer wordt geactiveerd. Op 3 oktober 2021 buigt de jury zich over het gepresenteerde werk en kiest de winnaar van de Prijs van de Vrienden v/ h S.M.A.K. 2020-2021. Deze Prijs omvat 5 000 euro in cash en een uitnodiging voor het maken van een solotentoonstelling in de ruimte van de Vrienden v/ h S.M.A.K.. De kunstenaar met de meeste voorkeurstemmen van het publiek ontvangt de publieksprijs.

Expogids

De drie laureaten


Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by