De Vereniging presents: Diana Tamane | Typology of Touch

7.Maa.20
30.Aug.20
Tamane 010 28web29

De Vrienden v/h S.M.A.K. nodigen Diana Tamane uit om tentoon te stellen in De Vereniging.

De Vrienden v/h S.M.A.K. nodigen Diana Tamane uit om tentoon te stellen in De Vereniging.

Diana Tamane (1986, Riga, Letland) studeerde fotografie aan het Tartu Art College (Estland) en behaalde haar master aan LUCA School of Arts te Brussel om vervolgens de postgraduaatopleiding aan het HISK in Gent te volgen. Ze woont afwisselend in Letland, Estland en België. In 2016 won zij de Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. in het kader van Coming People, een tweejaarlijkse tentoonstelling die focust op een jonge generatie kunstenaars. In 2020 mogen wij haar opnieuw in Gent verwelkomen met haar solotentoonstelling Typology of Touch.

Tamane toont onder meer het nieuwe werk Within Arm’s Reach (sinds 2019), een omvangrijke tekeningenreeks die haar moeder als visueel verslag maakte tijdens haar reizen door Europa als vrachtwagenchauffeur.

Tamanes familieleden vormden de voorbije jaren het onderwerp van haar werk en kregen vaak een actieve rol binnen haar artistieke praktijk.

Op humoristische, integere en eigenzinnige wijze verkent de kunstenares haar roots en identiteit. Naast de emotionele en relationele aspecten die we in haar werk aantreffen, tracht Tamane aan de hand van deze intergenerationele kijk een maatschappij in veranderingen te schetsen. De microgeschiedenissen vormen het vertrekpunt om historische, sociale, economische en politieke processen aan de kaak te stellen waarbij ze letterlijk en figuurlijk de routes van het oosten naar het westen van Europa volgt.

Recentelijk verscheen Diana Tamanes publicatie Flower Smuggler (uitgeverij APE). Deze solopresentatie en de nieuwe publicatie vullen elkaar aan en vormen het sluitstuk van haar artistieke praktijk van het voorbije decennium.

De Vereniging toont:

  • 07.03.2020 - 30.08.2020 (verlengd)

De Vrienden v/h S.M.A.K. maakten een editie samen met Diana Tamane, 'From my family album II', te koop bij de Vrienden.

Met de steun van The Cultural Endowment of Estonia.

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by