De Vereniging: Wim De Pauw | Zwischenzug

22.Dec.18
10.Feb.19
De pauw 020 28web29

Vrienden v/h S.M.A.K. nodigden Wim De Pauw uit om tentoon te stellen in De Vereniging.

De derde kunstenaar die in de serie van drie jonge Belgische schilders wordt uitgenodigd door de Vrienden v/h S.M.A.K. om tentoon te stellen in De Vereniging is Wim De Pauw (°1989).

Als schilder afgestudeerd aan Sint-Lucas Gent, maakt hij op de dag van vandaag assemblages. De Pauw verzamelt zijn materiaal vaak op straat waarbij afgedankte meubelstukken, gebruiksvoorwerpen en restanten nieuwe mogelijkheden gaan vormen.

Met deze ‘onbewuste stillevens die getuigen van onze rommelige manier van leven’ vervaardigt de kunstenaar sculpturen, overgoten met verf of met plastiek overtrokken - fungerend als een huid. Deze platformen dienen als vehicle en display om beeldmateriaal uit het archief van de kunstenaar en andere voorwerpen te huisvesten. Vertrekkend vanuit de agency of things bouwt De Pauw associatief aan een potentieel “plot” om zo de statische eigenschap van het object te overwinnen.

De titel van de tentoonstelling “Zwischenzug” verwijst dan ook naar een term uit het schaakspel, waarbij de speler in plaats van de “verwachte zet” een “tussen zet” uitvoert en zo een wending in het spel provoceert.

Vrienden v/h S.M.A.K. produceerden een editie samen met de kunstenaar.

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by