Boekpresentatie Denitsa Todorova 'Phosphenes (Seeing Stars)'

19.Jun.21
Denitsa Todorova, Phosphenes (Seeing Stars), Afmetingen boek: 30 x 24 x 1,2 cm. 164 pagina’s. Verschenen in het Engels bij Stockmans Art Books

In deze boekpresentatie gaan kunstenares Denitsa Todorova en artistiek directeur van S.M.A.K. Philippe Van Cauteren in gesprek. Peter Verhelst zal de gedichten die hij schreef voor 'Phosphenes (Seeing Stars)' voordragen.

'Phosphenes (Seeing Stars)’ geeft een eigenzinnig overzicht van het oeuvre van de Bulgaarse kunstenares Denitsa Todorova. Werken en installatiefoto’s worden afgewisseld met persoonlijke studiobeelden van de kunstenares, om zo een uniek inzicht te geven in het ontstaansproces van de kunstwerken. Het proces en de werken worden verder geduid aan de hand van een reeks teksten en gedichten die speciaal voor deze uitgave geschreven zijn door Philippe Van Cauteren, Peter Verhelst, Pieter Vermeulen en Eric Min.

De uitgekiende vormgeving en productie van het boek liggen in het verlengde van Todorova’s ambitie om sensorische indrukken van alledaagse fenomenen opnieuw weer te geven. Texturen, vormen en patronen als wateroppervlakken, weerspiegelingen, marmerstructuren en vuurwerkexplosies trekken haar aandacht als kunstenaar. Accidentele, schijnbaar futiele details die nochtans het weefsel van de werkelijkheid uitmaken: het geruis van de realiteit. Net als Todorova’s werk wenst het boek visueel gestalte te geven aan deze zintuiglijke fenomenen.

Denitsa Todorova is afkomstig uit Plovdiv, Bulgarije. Ze woont en werkt in Antwerpen, waar ze vertegenwoordigd wordt door DMW Gallery.

Praktische informatie
  • Zaterdag 19.Jun.21
  • Start om 17:00
  • Maximum aantal deelnemers: 40
  • Prijs: gratis
  • Gesprek tussen Philippe Van Cauteren en Denitsa Todorova, voordracht door Peter Verhelst
  • Aansluitend mogelijkheid tot aankoop boek en signeersessie
  • Mail naar reservation@smak.be om je in te schrijven


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by